Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Besparen op uw energierekening? Vervang uw winkelverlichting.

Ontdek wat led winkelverlichting kan betekenen voor uw organisatie.

Vraag een lichtberekening aan

De juiste lichtkleur voor uw winkelverlichting

Licht is licht, denken de meeste mensen. Maar er is een groot verschil tussen de lichtkleuren 3000K, 4000K en 5500K. Elk type led-chip heeft een ander kleurenspectrum. Met de verschillende kleurenspectra kan er optimaal ingespeeld worden op de winkelbeleving, van welke winkel dan ook.

Verlichting in een winkel wordt weleens onderschat

Verlichting voor in een winkel is zeer specialistisch. Veel consumenten hebben niet door dat hun aankopen deels beïnvloed worden door het licht in de winkel. Onze ledverlichting heeft namelijk invloed op de kleuren van producten. Goede verlichting kan voedsel verser laten lijken, sieraden natuurlijker laten overkomen en de kleuren van kledingstukken sprankelender maken. Daarnaast is het belangrijk dat winkelverlichting niet verblindt of flikkert, omdat dit consumenten onrustig kan maken en kan afschrikken. Voor onze ledlampen gebruiken we chips van het type Vivid. Deze chips hebben een extra goede kleurechtheid, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor in een winkel.

Verlichting voor de supermarkt

In een supermarkt is goede winkelverlichting van fundamenteel belang. Een supermarkt is namelijk ingedeeld in diverse zones. Van de groente- en fruitafdeling tot brood- en banket. Het is belangrijk dat de verlichting eenheid creëert, maar ook de verschillende producten op hun best laten uitkomen. Voor optimale winkelbeleving en betere sales.

Verlichting voor de detailhandel

Winkelverlichting speelt een grote rol bij de verkoop van producten. Goede verlichting laat kleuren namelijk tot leven komen. Het is belangrijk dat de kleuren van producten in een winkel overkomen zoals ze ook daadwerkelijk zijn, zodat consumenten er niet eenmaal buiten achter komen dat de kleur tóch heel anders is.

Aangename temperatuur door ledlampen

Daarnaast is het belangrijk dat de lampen in een winkel niet te heet worden. In winkels wordt het vaak heet, omdat oude lampen erg warm worden. Hierdoor blijven mensen niet lang genoeg in de winkel. Ledlampen worden bijna niet warm. Het is veel aangenamer in de winkel en er zijn minder airco’s nodig. Er wordt dus tegelijkertijd stroom bespaard. Tevreden winkel, tevreden klanten

Lichtberekening volgens NEN 12 464

De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekking tot verlichting staan opgenomen. En die normen gaan ver. Zo hebben alle werkzaamheden andere normen.

RuimtewerkzaamhedenNorm lichtsterkteNorm gelijkmatigheidVerblinding
Kassagebied500 lux0.619 UGR
Paktafel500 lux0.619 UGR
Verkoopgebied300 lux0.422 UGR

led winkelverlichting is
geschikt voor u als:

  • De verlichting in de winkel wordt erg heet. Hierdoor wordt het onaangenaam warm in de winkel.
  • Klanten worden onrustig door flikkerende verlichting.
  • De klanten in de winkel worden verblindt door hinderlijke verlichting.
  • We moeten vaak lampen vervangen in de winkel terwijl we liever met ons eigen werk doorgaan.
  • Onze energierekening is erg hoog en ik wil daarop besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Klanten ervaringen

We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Vic Obdam staalbouw BV

In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Lift International B.V

Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

Holland Staal BV

Artikelen uit ons blog

Tl ombouwen naar led

Met de stijgende energieprijzen wordt de noodzaak om te verduurzamen steeds groter. Veel bedrijven gebruiken nog tl verlichting en zijn zich soms nieteens bewust van het enorme energieverbruik van dit type verlichting. Terwijl het ombouwen van tl verlichting naar led verlichting tegenwoordig perfect mogelijk is.

Lees meer
Wat wordt écht bedoeld met UGR

UGR is een maatstaf die door lichtontwerpers wordt gebruikt om het risico van verblindende verlichting aan te geven. UGR waardes varieren van 5 (zeer lage verblinding) tot 40 (zeer hoge verblinding). In de meeste situaties geldt: hoe minder verblinding, hoe beter.

Internationale normen zoals NEN12464 bevelen maximale UGR's aan. UGR<19 wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor kantoor- en klasomgevingen.

Lees meer
Slimme lichtregeling

Ledverlichting is erg zuinig en geeft enorm veel licht. Veel bedrijven hebben aan het begin even de kat uit de boom gekeken. Maar we kunnen met volle overtuiging zeggen dat ledverlichting de wereld heeft veranderd. Led is namelijk ontzettend stabiel, het uitvalpercentage is erg laag en het lichtverval is nihil.

Met ledverlichting is het daarnaast zeer goed mogelijk om slimme lichtregeling toe te passen. Daarmee kan nogeens gemiddeld 50% worden bespaard.

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8