Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Besparen op uw energierekening? Vervang uw winkelverlichting.

Ontdek wat led winkelverlichting kan betekenen voor uw organisatie.

Vraag een lichtberekening aan

De juiste lichtkleur voor uw winkelverlichting

Voor ondernemers met een eigen winkel kunnen besparingen op de vaste lasten een groot verschil maken. Overstappen op zuinige LED winkelverlichting is een manier om zo’n besparing door te voeren.

Het is niet toevallig dat veel winkelvloeren en etalages tegenwoordig zijn voorzien van LED lampen. De lichtbron is niet alleen extreem zuinig, maar weet ook moeiteloos een fijne sfeer in de winkel te creëren.

De kleuren van producten in de schappen komen beter tot hun recht met de juiste lichtkleur. Koopbeslissingen in de supermarkt, kledingwinkel, of bouwmarkt worden absoluut beïnvloed door lichtinval en hoe een product tot zijn recht komt.

Bij Dutch LED Projects hebben we ruime ervaring met het installeren van LED winkelverlichting. Onze adviseurs helpen u graag met het maken van een lichtplan voor onder meer uw winkelvloer en etalages. Ook interesse? Vraag een vrijblijvende lichtberekening aan:

Waarom kiezen voor LED winkelverlichting?

Ten opzichte van gewone spaarlampen en TL verlichting kan LED winkelverlichting een significante kostenbesparing opleveren. Verminderde energiekosten zullen direct na installatie zichbaar zijn, maar zijn ook vooraf al te berekenen.

Maar de voordelen van LED verlichting voor uw winkel gaan verder dan geld besparen alleen.

Door de presentatie van de producten in uw winkel te optimaliseren met de juiste LED lampen, worden meer klanten de winkel ingetrokken. Wat zich vervolgens natuurlijk weer kan vertalen in een hogere omzet voor uw onderneming.

Bij deze en andere verborgen voordelen staan de meeste winkeliers niet direct stil. Toch maken deze aspecten zeker het verschil bij het kiezen van de meest geschikte verlichting voor uw winkelruimte. Maar welke soorten LED lampen heeft u eigenlijk nodig als winkelverlichting? Laten we even kort kijken naar de belangrijkste categorieën.

De juiste winkelverlichting maakt het verschil

Bij Dutch LED Projects kunnen we winkeliers een breed palet aan verschillende soorten LED lampen aanbieden. De belangrijkste categorieën die relevant zijn in een winkelomgeving, zijn onder meer:

 • LED tracklights / LED railspots: Geschikt voor het uitlichten van objecten. Een spanningsrails en LED spots worden veelal in een reeks naast elkaar gebruikt en zorgen voor een moderne uitstraling. Het lichtsysteem is makkelijk te verplaatsen en de trackkoppen kunnen onafhankelijk van elkaar worden versteld. Richt en kantel naar wens voor de perfecte showroom of etalage ervaring. Leverbaar in een witte of zwarte uitvoering.
 • LED downlights: Perfect voor een luxe uitstraling en een prettige sfeer in zowel grote als kleine winkelruimtes. Deze compacte, zuinige LED lampen zijn zeer geschikt voor opbouw én inbouw (in bijvoorbeeld een systeemplafond). Beschikbaar in verschillende vormen (bijvoorbeeld LED CDM banaanspots) lichtkleuren, ook in dimbare variant voor een prettige lichtomgeving in elk type winkel.
 • LED panelen: Zeer geschikt voor grote winkeloppervlakten, maar kenmerkend door zijn brede inzetbaarheid. Vaak gebruikt ter vervanging van TL armaturen in een systeemplafond. LED panelen zijn op vrijwel alle soorten plafonds moeiteloos te installeren op een kostenefficiënte manier.
 • LED lowbay: De ultieme industriële look voor een winkel of showroom, voornamelijk bedoeld voor lage of middelhoge plafonds. Lowbay LEDs voorkomen reflectie en zijn voorzien van een drain tegen condensvorming. Hierdoor bent u verzekerd van een stoer licht in uw winkel, showroom, of werkplaats.

LED winkelverlichting kopen: 5 aandachtspunten

Het kiezen van de juiste verlichting is nog niet zo simpel als het lijkt. Elke winkel is namelijk nét even anders, en heeft zijn eigen, unieke behoeften. Ook moet er rekening gehouden worden met bestaande regelgeving. Hieronder enkele aandachtspunten om in het achterhoofd te houden:

 • Volgens de richtlijnen van het NEN 12 464 handboek moet winkelverlichting voldoen aan bepaalde normen, welke invloed hebben op de lichtsterkte, gelijkmatigheid van het licht, maar ook de verblindingsgraad.
 • Er zijn ook regels omtrend de veiligheid van verlichting, denk aan het nut van noodverlichting en het extra verlichten van eventuele vluchtroutes bij calamiteiten. Ook kunnen lampen hun eigen brandgevaar vormen: vervang altijd de winkelverlichting die erg heet wordt.
 • De algehele sfeer wordt bepaald door de gekozen kleurtemperatuur van de LED verlichting in de winkel. Een adviseur met ervaring kan u middels een lichtplan helpen de sfeer in de winkelruimte te optimaliseren voor een betere koopervaring.
 • Winkelverlichting is een cruciaal onderdeel om bepaalde producten uit te lichten. Zet de aanbiedingen in uw winkel letterlijk in het zonnetje, of stel ze tentoon in de etalage. Het effect van de verlichting op de verkoopcijfers van producten mag niet onderschat worden.
 • Verken ook de mogelijkheden van slimme verlichtingssoftware en technieken. Bij Dutch LED Projects kunnen we u bijvoorbeeld van dienst zijn met onder meer LED dimmers en timers. Met slimme software kunt u elke LED module in de winkel centraal aansturen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld verschillende lichtscènes maken. Onze CCT tunable LED modules geven u bovendien de mogelijkheid om de gekozen lichtkleur in een handomdraai aanpassen. 

Winkelverlichting laten installeren

Naast het lichtplan en de lichtsimulatie kan Dutch LED Projects ook de installatie van de winkelverlichting voor uw verzorgen. Het installeren van nieuwe LED lampen in de winkel is snel en relatief pijnloos: klanten zullen er op geen enkel moment last van hebben.

Bij de installatie kunnen waar mogelijk de oude aansluitingen worden hergebruikt om de nieuwe LED verlichting te monteren. Ook kunnen we indien wenselijk slimme lichtsystemen in uw winkel plaatsen, waardoor u nog meer energiekosten kunt besparen. Denk hierbij aan LED dimmers en voorgeprogrameerde lichtprogramma’s afgestemd op (bijvoorbeeld) de openingstijden van uw winkel.

Benieuwd hoe dit in zijn werk zou gaan voor uw specifieke situatie? Een ervaren adviseur van Dutch LED Projects helpt u graag (vrijblijvend) verder:

Lichtberekening volgens NEN 12 464

De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekking tot verlichting staan opgenomen. En die normen gaan ver. Zo hebben alle werkzaamheden andere normen.

RuimtewerkzaamhedenNorm lichtsterkteNorm gelijkmatigheidVerblinding
Kassagebied500 lux0.619 UGR
Paktafel500 lux0.619 UGR
Verkoopgebied300 lux0.422 UGR

Voor wie is LED winkelverlichting geschikt?

Elke ondernemer met een winkel zou regelmatig aandacht moeten schenken aan de staat van de winkelverlichting. De juiste verlichting in de winkelomgeving heeft immers een directe invloed op de omzet en de vaste lasten binnen het bedrijf.

Er zijn echter enkele speciale situaties waarin er nóg meer winst gemaakt zou kunnen worden op de overstap naar hoogwaardige LED winkelverlichting van Dutch LED Projects. Herkent u zich in de volgende situaties, dan is het absoluut de moeite waard om nieuwe LED lampen te overwegen:

 • U betaalt elke maand overmatig veel geld voor het energieverbruik van uw winkel(s).
 • Uw klanten hebben vaak de indruk dat de winkel niet open is of lopen vrijwel altijd blindelings voorbij de etalage omdat deze niet opvalt.
 • Er hangt een onprettige of kunstmatige sfeer in de winkel en klanten blijven relatief kort rondhangen bij de producten. Denk aan situaties waarin de lichtkleur onjuist is, het licht te fel of verblindend is (of juist te donker), of omdat lampen flikkeren en/of geluid produceren.
 • De bestaande winkelverlichting wordt onnodig heet of klanten klagen over veel overmatige warmte in de winkel.
 • U bent regelmatig bezig met het kopen en vervangen van winkellampen of TL buizen.

Kiezen voor hoogwaardige LED winkelverlichting

Bent u toe aan een frisse nieuwe start voor uw winkelinterieur, dan is het verstandig om te beginnen met het inplannen van LED winkelverlichting. Kies voor een ervaren, professionele partij waarbij u het hele lichtplan van A tot Z kunt onderbrengen: Dutch LED Projects helpt u hier graag bij.

We stellen graag een 100% vrijblijvend lichtplan voor uw winkel op. Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we binnen 24 uur contact met u op:

led winkelverlichting is
geschikt voor u als:

 • De verlichting in de winkel wordt erg heet. Hierdoor wordt het onaangenaam warm in de winkel.
 • Klanten worden onrustig door flikkerende verlichting.
 • De klanten in de winkel worden verblindt door hinderlijke verlichting.
 • We moeten vaak lampen vervangen in de winkel terwijl we liever met ons eigen werk doorgaan.
 • Onze energierekening is erg hoog en ik wil daarop besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Klanten ervaringen

We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Vic Obdam staalbouw BV

In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Lift International B.V

Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

Holland Staal BV

Artikelen uit ons blog

Oude TL buis vervangen door LED: dit moet u weten

Overstappen van oude TL buizen naar zuinige LED TL verlichting is veel ondernemers een noodzaak, maar wel eentje die al snel veel energiekosten kan besparen. In veel gevallen is het mogelijk om TL armaturen opnieuw te gebruiken voor LED lichtbronnen: dit noemen we retrofitten. 

Bent u een ondernemer met een bedrijfshal, magazijn, loods, kantoor, garage, of werkplaats? Dan kan het het financieel aantrekkelijk zijn om armaturen van oude TL buizen opnieuw te gebruiken voor nieuwe LED TL verlichting. 

Lees meer
De 5 belangrijkste voor- en nadelen van LED TL verlichting

Overstappen op zuinige LED TL verlichting is voor veel ondernemers een kwestie van afwegen. Door kennis te nemen van de belangrijkste voor- en nadelen van LED TL buizen wordt het als koper minder ingewikkeld een geïnformeerde keuze te maken. 

Hierom hebben we een praktisch overzicht voor u samengesteld die zowel de voordelen van LED TL verlichting als de nadelen van LED TL verlichting op een rijtje zet. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de mogelijke kansen en uitdagingen voor uw onderneming of organisatie. 

Lees meer
Professionele LED TL armaturen kopen: de mogelijkheden

Overstappen op LED TL armaturen haalt het beste in uw verlichting naar boven. Perfect voor een werkplaats, schuur, garage, of de lange gangen in kantoren, scholen en appartementencomplexen. Wat uw toepassing ook is, het loont de moeite om een professionele LED TL armatuur te kopen. 

Traditionele TL buizen vervangen door moderne, zuinige LED TL lampen zal niet alleen de lichtbeleving in de professionele omgeving sterk verbeteren. Ondernemers die de overstap maken doen dit vooral omdat ze begrijpen dat de investering relatief snel kan worden terugverdiend. 

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8