Weet u hoeveel stroom uw
werkplaatsverlichting verbuikt?

Traditionele verlichting verbruikt onnodig veel stroom. U kunt veel stroom besparen door de verlichting te vervangen door led.

Lichtberekening aanvragen Proefopstelling aanvragen

Duurzame werkplaatsverlichting


Wereldwijd is 70% van de verlichting TL (lijn)verlichting. Een van de problemen waar bedrijven mee kampen is de lichtkwaliteit van deze verlichting, waarvan de luxwaarde vaak ver beneden het gewenste niveau ligt. Met daarbovenop het verbod op TL-verlichting wordt de noodzaak om bestaande verlichting te vervangen nog urgenter en biedt LED-verlichting een ideale oplossing. Zeker voor bedrijven die effectief willen verduurzamen.

Productvoordelen

 

 • Hogere lichtefficiëntie
 • Rustigere werkomgeving (vrij van flikkeringen)
 • Beter verplichte werkplek
 • Lager energieverbruik (40-60% minder)
 • Minder warmteontwikkeling
 • Hygiënischer (geen spiegelkappen die stof aantrekken)
 • Lager uitvalpercentage en minder onderhoud
 • Langere levensduur

led werkplaatsverlichting is
geschikt voor u als:

 • De lichtopbrengst in de werkplaats te laag is, waardoor de monteurs niet optimaal kunnen werken.
 • De monteurs in de werkplaats vaak in hun eigen schaduw staan te werken.
 • De monteurs in de werkplaats verblind worden door hinderlijke verlichting.
 • U vaak verlichting moet laten vervangen in de werkplaats.
 • Uw energierekening te hoog is en u daarop wilt besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 518 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

We zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan door u vooraf te voorzien van een persoonlijke lichtsimulatie.

Het is belangrijk om vooraf goed te weten welke lichtopbrengst u kunt verwachten.
Hoe kunt u anders vooraf weten of u wel genoeg licht op de werkvloer krijgt?

Ja, ik wil een gratis lichtsimulatie aanvragen!
lichtsimulatie

Afname lichtsterkte tl-buizen

Tl-buizen zijn lampen die oplichten door een fluorescerende laag. Wanneer de tl-buizen net nieuw zijn opgehangen in een werkplaats geven ze goed licht. Toch neemt de lichtsterkte al na een paar maanden af. Tl-verlichting is opgezet als duurzaam alternatief voor de gloeilamp die veel meer energie verbruikt. Toch verbruiken tl-buizen ook onnodig veel energie, zo’n 73 watt per lamp. Dit is ontzettend zonde. Er zijn namelijk ook lampen die veel minder watt per uur verbruiken: ledlampen.

Led werkplaatsverlichting

Ledlampen verbruiken minder energie dan gloeilampen, spaarlampen en tl-lampen én ze gaan een stuk langer mee. Ledlampen kunnen in verschillende situaties toegepast worden. Vooral voor werkplaatsen zijn ze een mooie oplossing om langdurig goed licht te kunnen verzorgen.

Levensmiddelenindustrie

Produceert uw bedrijf voedsel? Verlichting in de levensmiddelenindustrie moet voldoen aan bepaalde eisen die zijn vastgelegd in de HACCP-richtlijnen. Zo mag de verlichting geen glas bevatten, moeten alle lichtbronnen afgeschermd zijn en mag de verlichting niet versplinteren bij het vallen. Wij hebben ledverlichting die voldoet aan deze richtlijnen.

Metaalbewerking

In werkruimtes waar metaalbewerking plaatsvindt, moet goede verlichting aanwezig zijn. Dit draagt bij aan de veiligheid én zorgt ervoor dat monteurs hun werk prettiger en beter kunnen doen. Hierdoor wordt uiteindelijk ook het eindproduct dat u aan het maken bent beter.

Houtbewerking

Vakmannen moeten voor optimaal resultaat hun werk goed kunnen uitvoeren. Door de juiste werkplaatsverlichting te plaatsen in een ruimte voor houtbewerking, zal de productiviteit stijgen.

Autogarage

Verlichting in autogarages moet aan andere eisen voldoen dan verlichting in gewone werkplaatsen. Er moet namelijk niet alleen licht boven een auto op een brug schijnen, ook ónder de auto moet alles goed verlicht zijn. Hier is ledverlichting een mooie oplossing voor.

Werkbankverlichting

Voor boven een werkbank of bureau is goede verlichting belangrijk. Het licht moet zorgen voor voldoende zicht, maar mag niet storend zijn voor degene die aan het werk is. Ledverlichting boven uw werkbank kan optimaal afgestemd worden op uw situatie.

Lichtberekening volgens NEN 12 464

De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekkiing tot verlichting staan opgenomen. En die normen gaan ver. Zo hebben alle werkzaamheden andere normen.

Ruimtewerkzaamheden Norm lichtsterkte Norm gelijkmatigheid Verblinding
Algemene autoservice, reparatie en controle 300 lux 0.6 22 UGR
Algemene machinewerkzaamheden 300 lux 0.6 25 UGR
Kleurcontroleruimtes 1000 lux 0.7 16 UGR
Montage werkzaamheden: fijne 750 lux 0.7 19 UGR
Montage werkzaamheden: grove 300 lux 0.6 25 UGR
Montage werkzaamheden: middelfijne 500 lux 0.6 22 UGR
Montage werkzaamheden: zeer fijne 1000 lux 0.7 16 UGR
Vraag een lichtberekening aan

Klanten ervaringen

Vic Obdam staalbouw BV


We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Holland Lift International B.V


In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Staal BV


Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

 

deze klanten hebben al werkplaatsverlichting

 

Wat u echt moet weten voordat u ledverlichting aanschaft

In de whitepaper leest u wat echt belangrijk is om te weten over ledverlichting.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 518 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Artikelen uit ons blog

De juiste verlichtingssterkte voor uw werkplaats

Het verlichten van werkplaatsen is ons werk. Wij doen dit elke dag. En de ene werkplaats is de andere niet. Elk soort werkplaats vereist een aparte verlichtingssterkte. Werkplaatsverlichting die voor de ene werkplaats perfect is, kan weleens flink tegenvallen in een andere werkplaats.

Lees meer
Wat is blindstroom?

Blindstoom is een begrip dat vaak wordt gebruikt bij ledverlichting. En inderdaad, ledverlichting zorgt voor blindstroom. Net als alle andere elektrische apparaten.

Lees meer
Nichia led, de betrouwbaarste ter wereld

In 1956 is Nichia opgericht onder leiding van de Japanse Nobua Ogawa. Het bedrijf ging calcium fosfor maken, dat werd gebruikt in TL verlichting en later in kleuren tv's.

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 9.1 feedback