Vervang werkplaatsverlichting door LED en bespaar direct veel stroom

Hét alternatief voor tl werkplaatsverlichting is led verlichting voor de werkplaats. Led werkplaatsverlichting is gemiddeld zestig procent zuiniger en de investering is vaak al binnen een tot drie jaar terugverdiend, afhankelijk van het specifieke type werkplaatsverlichting met led. Veel bedrijven gebruiken echter nog traditionele tl-verlichting en weten niet goed hoeveel stroom deze conventionele lichtbron eigenlijk echt verbruikt. Tl-verlichting heeft een snel lichtverval, een korte levensduur, is belastend voor het milieu en verbruikt zoveel stroom dat de productie en de import sinds september 2021 verboden zijn. Daarom doet u er verstandig aan uw huidige werkplaatsverlichting te vervangen door led, want het hoge energieverbruik van tl-buizen brengt een hoop kosten met zich mee.

Brochure downloaden

Circa 65% zuiniger

Hogere lichtopbrengst

Geïnstalleerd terwijl u doorwerkt

Vrijblijvende lichtsimulatie

Het juiste moment om werkplaatsverlichting te vervangen door led

Onnodige kosten, want door de tl-verlichting te vervangen door led verlichting in de werkplaats, kunt u aanzienlijk op energiekosten besparen. Door de huidige ontwikkelingen zijn de energieprijzen enorm gestegen. Het is nu dus een goed moment om na te denken over energiebesparende maatregelen voor uw werkplaatsverlichting.

Wanneer is energiezuinige werkplaatsverlichting geschikt voor uw bedrijf?

Het is een verstandige keuze om over te schakelen op led verlichting voor de werkplaats als:

 • De lichtopbrengst in de werkplaats te laag is, waardoor de monteurs niet optimaal kunnen werken;
 • De monteurs in de werkplaats vaak in hun eigen schaduw staan te werken;
 • De monteurs in de werkplaats worden verblind door hinderlijke lampen;
 • U vaak lampen moet laten vervangen in de werkplaats;
 • Uw energierekening te hoog is en u daarop wilt besparen.
led-lichtlijnen

Ervaar de voordelen van led verlichting in de werkplaats

Jarenlang werden bijna alle bedrijfshallen, magazijnen, productiehallen, loodsen en werkplaatsen verlicht door tl-verlichting. Tegenwoordig is er binnen de industrie een tendens gaande waarin bedrijven massaal omschakelen naar energiezuinige werkplaatsverlichting. Het brengt nog veel meer voordelen met zich mee als u overschakelt op LED verlichting voor de werkplaats. Met de juiste led werkplaatsverlichting creëert u een veilige werkomgeving en stelt u uw medewerkers in staat om op een productieve manier te werken in de werkplaats. Verlichting met LED in het assortiment van Dutch LED Project omvat: retro lijnmodules, led tl verlichting, led lijnverlichting, Led highbay en led ATEX explosievrije armaturen. Al deze werkplaatsverlichting is energiezuinig, onderhoudsvrij, gemakkelijk te monteren en heeft een lange levensduur.

LED werkplaatsverlichting voor industriële toepassingen

Bij led Lijnverlichting hangen uiteenlopende led lichtbronnen in een lijn achter elkaar. Daarom is led lijnverlichting geschikt voor industriële toepassingen, zoals loodsen, magazijnen en productieruimtes. De premium type werkplaats led verlichting bestaat uit een modulair kliksysteem dat door middel van staaldraad kan worden gemonteerd of rechtstreeks tegen het plafond is op te hangen. Door te kiezen voor led Lijnverlichting profiteert u van verschillende voordelen. Dit soort led verlichting voor de werkplaats zorgt bijvoorbeeld voor een beter lichtbeeld dan conventionele tl-verlichting. Ook is deze werkplaatsverlichting met led lampen in een lichtlijn onderhoudsvrij en heeft die een veel langere levensduur. Bovendien krijgt u maar liefst tien jaar garantie.

led werkplaatsverlichting is
geschikt voor u als:

 • De lichtopbrengst in de werkplaats te laag is, waardoor de monteurs niet optimaal kunnen werken.
 • De monteurs in de werkplaats vaak in hun eigen schaduw staan te werken.
 • De monteurs in de werkplaats verblind worden door hinderlijke lampen.
 • U vaak lampen moet laten vervangen in de werkplaats.
 • Uw energierekening te hoog is en u daarop wilt besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 518 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Tl led verlichting: duurzame werkplaatsverlichting

Een groot aantal bedrijven gebruikt tl-verlichting als algemene verlichting in werkruimtes of past deze lichtbron toe om daglicht te simuleren in de werkplaats. Verlichting van dit kaliber mag echter niet meer worden geproduceerd en geïmporteerd. Tl led verlichting biedt een logisch alternatief voor deze uitgefaseerde lichtbron. Tl-buizen kunt u één op één vervangen door werkplaatsverlichting in de vorm van tl-verlichting met led. De hoge lichtopbrengst, de aluminium behuizing en het feit dat de lichtbron in bestaande armaturen past, zijn grote voordelen van dit type led verlichting voor de werkplaats. Bovendien bespaart u maar liefst 40 tot 65 procent op energiekosten.

Explosievrije werkplaatsverlichting vervangen door led

Voor explosiegevoelige omgevingen waar verlichting wordt toegepast, is ATEX verlichting ontworpen. Deze led werkplaatsverlichting is een explosieveilig type verlichting dat op zo’n manier is ontworpen dat bij een eventuele kortsluiting in het armatuur, geen contact kan worden gemaakt met de omgeving. Explosiegevaar wordt met deze werkplaatsverlichting met LED voorkomen. ATEX led verlichting wordt geproduceerd met waterdichte en explosieveilige materialen. Binnen een explosiegevaarlijk gebied moet zijn aangegeven welke explosieve stoffen in welke hoeveelheid aanwezig zijn. Een gevaarlijk gebieden waarbinnen de kans bestaat op explosies moet worden ingedeeld in ATEX zones. De ATEX werkplaatsverlichting uit het assortiment van Dutch LED Projects is geschikt voor zone 1 en zone 21.

LED verlichting voor de hoge werkplaats

Led high bay is een type led verlichting voor de werkplaats dat vaak wordt toegepast in hoge ruimtes zoals magazijnen, productieruimtes, industriële toepassingen en werkplaatsen. led highbay biedt de keuze uit diverse soorten armaturen, zoals pendelarmaturen en opbouwarmaturen. De behuizing van deze led werkplaatsverlichting is stevig en robuust. Verder is de grote hoeveelheid licht die een high bay armatuur genereert kenmerkend. Highbay werkplaats verlichting met led is daarom ideaal voor het verlichten van hoge ruimtes en is de ideale vervanger voor een gasontladingslamp. Plaats een led highbay met minder brandgevaar en een goede terugverdientijd en halveer uw energiekosten.

Retrofit led werkplaatsverlichting

Wilt u bestaande armaturen ombouwen? Dat is mogelijk met een retro led lamp, ofwel retrofit. De term retrofit staat voor het hergebruiken van de fitting die bij de traditionele tl-buizen worden gebruikt. Dit betekent dat u de oude lichtbron in het armatuur één op één kunt vervangen door energiezuinige werkplaatsverlichting, zonder aanpassingen te doen. Het is slechts een kwestie van de tl-buis eruit en de nieuwe werkplaatsverlichting met led erin. Dit neemt veel minder tijd in beslag dan het installeren van een compleet nieuwe armatuur. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor onze retrofit-oplossingen.

Deze klanten hebben hun werkplaatsverlichting al vervangen door led

Meer stroom besparen door uw verlichting slim te schakelen.

Slimme lichtregeling zorgt gemiddeld voor een extra energiebesparing van 50%.

 • Bewegingssensoren.
 • Daglichtsensoren.
 • Tijdschema's.
 • Besturing via smartphone.
Vertel me meer over slimme lichtregeling
lichtsensoren

De juiste lichtsterkte voor uw werkplaats

De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekking tot verlichting staan opgenomen.

Ruimtewerkzaamheden
LUX Norm Het aantal lux is de lichtsterkte. Deze wordt gemeten op werkhoogte (80 centimeter). Deze waarde is eenvoudig te meten met een luxmeter.
Norm gelijkmatigheid Dit geeft aan in hoeverre het licht op de werkvloer overal hetzelfde is. We streven naar zo min mogelijk donkere plekken. De gelijkmatigheid wordt berekend met de computer en achteraf is dit met een formule ook in de praktijk te meten.
Verblinding (UGR) De UGR is een ratio die aangeeft in hoeverre de verlichting verblindend is. Om een echt goed beeld te krijgen van de UGR raden wij u aan ons blogartikel over UGR te lezen.
Algemene autoservice, reparatie en controle 300 lux 0.6 22 UGR
Algemene machinewerkzaamheden 300 lux 0.6 25 UGR
Kleurcontroleruimtes 1000 lux 0.7 16 UGR
Montage werkzaamheden: fijne 750 lux 0.7 19 UGR
Montage werkzaamheden: grove 300 lux 0.6 25 UGR
Montage werkzaamheden: middelfijne 500 lux 0.6 22 UGR
Montage werkzaamheden: zeer fijne 1000 lux 0.7 16 UGR
Vraag een lichtberekening aan

Klanten ervaringen

Vic Obdam staalbouw BV


We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Holland Lift International B.V


In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Staal BV


Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

 

 

Artikelen uit ons blog

Tl ombouwen naar led

Met de stijgende energieprijzen wordt de noodzaak om te verduurzamen steeds groter. Veel bedrijven gebruiken nog tl verlichting en zijn zich soms nieteens bewust van het enorme energieverbruik van dit type verlichting. Terwijl het ombouwen van tl verlichting naar led verlichting tegenwoordig perfect mogelijk is.

Lees meer
Wat wordt écht bedoeld met UGR

UGR is een maatstaf die door lichtontwerpers wordt gebruikt om het risico van verblindende verlichting aan te geven. UGR waardes varieren van 5 (zeer lage verblinding) tot 40 (zeer hoge verblinding). In de meeste situaties geldt: hoe minder verblinding, hoe beter.

Internationale normen zoals NEN12464 bevelen maximale UGR's aan. UGR<19 wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor kantoor- en klasomgevingen.

Lees meer
Slimme lichtregeling

Ledverlichting is erg zuinig en geeft enorm veel licht. Veel bedrijven hebben aan het begin even de kat uit de boom gekeken. Maar we kunnen met volle overtuiging zeggen dat ledverlichting de wereld heeft veranderd. Led is namelijk ontzettend stabiel, het uitvalpercentage is erg laag en het lichtverval is nihil.

Met ledverlichting is het daarnaast zeer goed mogelijk om slimme lichtregeling toe te passen. Daarmee kan nogeens gemiddeld 50% worden bespaard.

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!
Invalid Input

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8