Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Terreinverlichting vervangen door led?

Bespaar minimaal zestig procent aan stroomkosten op uw terreinverlichting

Vergroot de veiligheid op het terrein met goede verlichting.
Zeer lange levensduur dus lage onderhoudskosten.
Vrijblijvende lichtscan zodat u van te voren weet wat u kunt verwachten.

Besparen met led terreinverlichting


Buitenterreinen worden vaak verlicht met gasontladinglampen. Die lampen geven erg veel licht maar verbruiken daarvoor erg veel stroom. De productie van gasontladingslampen is daarom verboden.

Veel bedrijven kiezen voor led terreinverlichting. Sommige led lampen zijn tot 70% zuiniger en gaan minimaal 50.000 branduren mee.

Voordelen van led terreinverlichting

 

  • Hogere lichtefficiëntie
  • Beter verlicht terrein
  • Lager energieverbruik (40-70% minder)
  • Lager uitvalpercentage en minder onderhoud
  • Langere levensduur

Veelgestelde vragen over terreinverlichting

Waar moet ik rekening mee houden bij het verlichten van het buitenterrein?


Verblinding

Verkeerde verlichting kan hinderlijke verblinding opleveren. Afhankelijk van de locatie kan dit voor problemen zorgen. Zo kan een te hoge verblinding op een parkeerplaats leiden tot ongelukken omdat mensen verblindt worden. Een te hoge verblinding kan ook leiden tot klachten van omwonenden.

Gelijkmatigheid

Een goede gelijkmatigheid op het terrein zorgt ervoor dat er geen donkere plekken zijn. Wanneer er donkere vlekken op het terrein zijn kunnen onveilige situaties optreden.

Onderhoud

Goede kwaliteit led op het buitenterrein gaat soms meer dan 50.000 branduur mee. De kwaliteit van de driver is echter bij alle led lampen vaak het kritieke onderdeel. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de driver onderin de mast te plaatsen. Hierdoor is het makkelijker om de driver te vervangen.

led terreinverlichting is
geschikt voor u als:

  • De lichtopbrengst op het terrein te laag is.
  • Er onveilige situaties ontstaan op het terrein.
  • De mensen op het terrein verblind worden door hinderlijke verlichting.
  • U vaak lampen moet laten vervangen op het terrein.
  • Uw energierekening te hoog is en u wilt daarop besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Onze werkwijze

Stap 1: Lichtscan

Na uw aanvraag voor de vrijblijvende lichtscan neemt een adviseur contact met u op om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak wordt een inventarisatie gemaakt van uw verlichting.

Stap 2: Simulatie

We maken een vrijblijvende lichtsimulatie van uw bedrijfspand, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Stap 3: Uitproberen

Wilt u eerst zien en uitproberen wat u koopt? Wij sturen graag een aantal lampen naar u op, zodat u deze zelf kunt testen in uw bedrijfspand.

Stap 4: Installatie

De installatie kunnen we doen wanneer het u uitkomt. In bijna alle gevallen draait het werkproces gewoon door en passen wij ons hierop aan. De oude verlichting wordt door ons afgevoerd via Wecycle.

Klanten ervaringen

We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Vic Obdam staalbouw BV

In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Lift International B.V

Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

Holland Staal BV

Deze klanten hebben hun werkplaatsverlichting al vervangen door led

Lichtberekening volgens NEN 12 464

De NEN 12 464 is een handboek waarin alle normen met betrekking tot verlichting staan opgenomen. En die normen gaan ver. Zo hebben alle werkzaamheden andere normen.

Ruimtewerkzaamheden
LUX Norm Het aantal lux is de lichtsterkte. Deze wordt gemeten op werkhoogte (80 centimeter). Deze waarde is eenvoudig te meten met een luxmeter.
Norm gelijkmatigheid Dit geeft aan in hoeverre het licht op de werkvloer overal hetzelfde is. We streven naar zo min mogelijk donkere plekken. De gelijkmatigheid wordt berekend met de computer en achteraf is dit met een formule ook in de praktijk te meten.
Verblinding (UGR) De UGR is een ratio die aangeeft in hoeverre de verlichting verblindend is. Om een echt goed beeld te krijgen van de UGR raden wij u aan ons blogartikel over UGR te lezen.
Parkeerplaatsen in parkeergarages75 lux0.422 UGR
Parkeerplaatsen (buiten, gemiddelde verkeersdichtheid)10 lux0.2550 UGR
Parkeerplaatsen (buiten, geringe verkeersdichtheid)5 lux0.2555 UGR
Parkeerplaatsen (buiten, hoge verkeersdichtheid)20 lux0.2550 UGR
Vraag een lichtberekening aan

Artikelen uit ons blog

Tl ombouwen naar led

Met de stijgende energieprijzen wordt de noodzaak om te verduurzamen steeds groter. Veel bedrijven gebruiken nog tl verlichting en zijn zich soms nieteens bewust van het enorme energieverbruik van dit type verlichting. Terwijl het ombouwen van tl verlichting naar led verlichting tegenwoordig perfect mogelijk is.

Lees meer
Wat wordt écht bedoeld met UGR

UGR is een maatstaf die door lichtontwerpers wordt gebruikt om het risico van verblindende verlichting aan te geven. UGR waardes varieren van 5 (zeer lage verblinding) tot 40 (zeer hoge verblinding). In de meeste situaties geldt: hoe minder verblinding, hoe beter.

Internationale normen zoals NEN12464 bevelen maximale UGR's aan. UGR<19 wordt bijvoorbeeld aanbevolen voor kantoor- en klasomgevingen.

Lees meer
Slimme lichtregeling

Ledverlichting is erg zuinig en geeft enorm veel licht. Veel bedrijven hebben aan het begin even de kat uit de boom gekeken. Maar we kunnen met volle overtuiging zeggen dat ledverlichting de wereld heeft veranderd. Led is namelijk ontzettend stabiel, het uitvalpercentage is erg laag en het lichtverval is nihil.

Met ledverlichting is het daarnaast zeer goed mogelijk om slimme lichtregeling toe te passen. Daarmee kan nogeens gemiddeld 50% worden bespaard.

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8


Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!