Waarover gaat uw vraag?

Veelgestelde vragenHoeveel energie kan ik gemiddeld besparen door over te stappen op led verlichting?

Wij zeggen altijd dat er gemiddeld zo'n 65% wordt bespaard. Dit is ook echt zo! Traditionele verlichting maakt vaak nog gebruik van een voorschakelapparaat, dit stroomverbruik moet uiteraard ook worden meegenomen in de berekening.

Hoe moet ik een led tl buis installeren?

Er bestaan 2 soorten tl armaturen. Namelijk ééntje met een starter en ééntje zonder starter.

Tl armatuur met starter (conventioneel).
Bij een tl armatuur met een starter kan de starter worden vervangen door bijgeleverde led starter. Voor een optimale stroombesparing adviseren wij wel om de ballast uit het stroomcircuit te verwijderen.
Tl armatuur zonder starter (hoogfrequent).
Hier moet de ballast (VSA) uit het stroomcircuit worden verwijderd. Daarna werkt de led tl buis al. Het is een heel eenvoudige ingreep.
Lees meer over de installatie

Wat is de gelijkmatigheid van het licht?

De gelijkmatigheid van het licht wordt berekend door de minimale luxwaarde te delen door de gemiddelde luxwaarde van het gebied. Dit cijfer laat zien hoe gelijkmatig het licht is verdeeld over de ruimte. Een goede gelijkmatigheid kan belangrijk zijn om te voorkomen dat het op een bepaalde plek heel licht is en op een andere plek in dezelfde ruimte heel donker.

Ik ben opzoek naar verlichting voor de vergaderruimte, zijn er nog dingen om op te letten?

Goede verlichting is enorm belangrijk. Zeker in de vergaderruimte, waar een prettige sfeer belangrijk is. Tijdens een vergadering moet iedereen op z'n gemak zijn. Vooral flikkervrije verlichting is enorm belangrijk.

Welke lichtkleur is geschikt voor mij?

De meeste highbays die wij verkopen hebben een lichtkleur van 5500K oftewel daglicht. Dit is een superheldere lichtkleur wat zorgt voor een nog beter zicht. 4000K is een iets neutralere lichtkleur, dit zagen we vaak in magazijnen. 3000K zagen we vroeger veel maar deze kleur vinden wij minder geschikt.

Hoeveel kan ik besparen met led highbayverlichting?

Led highbayverlichting is ruim 65% zuiniger dan traditionele gasontladingsverlichting. En dit percentage wordt steeds maar hoger. Ledverlichting wordt namelijk steeds efficiënter.

Welke bedrijven gebruiken al led highbayverlichting?

Het aantal bedrijven dat al onze led highbayverlichting gebruikt is enorm! Onze klanten beoordelen ons met een 9. Bekijk ons portfolio.

Welke ledverlichting is geschikt voor mijn werkplaats?

In werkplaatsen werd veelal TL verlichting toegepast. Dit gaat vooral om werkplaatsen tot ongeveer 10 meter. Deze TL verlichting kan worden vervangen door led buizen. Dit wordt vooral veel gedaan wanneer de TL armaturen nog redelijk nieuw zijn. Bij totale renovatieprojecten of bij nieuwbouw wordt veel led lijnverlichting toegepast. Dit is verlichting van de toekomst.

In werkplaatsen vanaf 10 meter worden vaak highbay armaturen geplaatst.

Hebben al veel winkels ledverlichting in de winkel?

Steeds meer winkels stappen over. Werkplaatsen, magazijnen en buitenterreinen waren al eerder over op ledverlichting. De winkels hebben het nog even aangekeken. En nu zijn de meeste er wel over uit. Ledverlichting is ook voor winkels zeer interessant.

Hoe belangrijk is goed licht op kantoor?

Goede kantoorverlichting

Goede kantoorverlichting is belangrijker dan de meeste mensen zouden denken. Slechte verlichting knippert (flicker). Dat zorgt voor hoofdpijn en vermoeidheid. Goede verlichting zorgt ervoor dat men fris en alert blijft. De productiviteit neemt daardoor toe. Het ziekteverzuim daalt. Mensen gaan lekkerder in hun fel zitten.

Kan ik de led lijnverlichting dimmen?

De lijnverlichting is standaard te dimmen met 1-10V. Indien u de verlichting wilt aansluiten op een DALI dimsysteem dan kunnen we een speciale DALI dimmer in de modules plaatsen.

Ik heb een vaste installateur. Hij kan ook verlichting regelen. Heeft het dan nog wel zin om een lichtscan aan te vragen?

Jazeker. Een installateur is ontzettend goed in het aansluiten en het doordenken van elektrische systemen. Wij zijn ontzettend goed in verlichting. Wij werken elke dag alleen maar met ledverlichting. We hebben alle vraagstukken al voorbij zien komen.

Wij werken graag samen met uw installateur. Die kan dan de installatie voor u uitvoeren.

tennisbaanverlichting

Tennisbaanverlichting

KlasseLichtsterkteMaximale verblinding (UGR)Gelijkmatigheid
Training75500.6
Clubcompetitie120500.6
Topsport500500.6

Hoe weet ik of ik voldoende licht terugkrijg in mijn werkplaats?

We maken altijd een lichtsimulatie met behulp van computersoftware. Zo laten we u exact zien hoeveel lampen er moeten hangen om te voldoen aan uw eisen.

Als u wilt, nemen we u graag mee naar één van onze mooie projecten. We laten u dan zien welke lichtsterkte we bij hun hebben gerealiseerd. Zo krijgt u hopelijk een beter beeld van wat ledverlichting kan betekenen.

Hoe verloopt de aanvraag voor de energieinvesteringsaftrek (EIA subsidie)?

De meeste aanvragen zijn makkelijk zelf te doen. Uiteraard assisteren wij u hierbij waar nodig. Grotere aanvragen kunnen wij voor u uit handen nemen.

Wat is het verschil tussen ouderwetse verlichting en ledverlichting?

Heel simpel! Het is een andere techniek. Maar het belangrijkste is dit... Ouderwetse verlichting zet de binnenkomende energie om in ongeveer 20% licht en 80% warmte. Daarom verbrand men vaak de handen aan verlichting. Ledverlichting zet zo'n 80% om in licht en 20% in warmte. We dromen natuurlijk allemaal van een led die 100% omzet in licht, maar dat kan theoretisch niet.

Mijn bedrijf produceert voedsel, moet de verlichting aan bepaalde eisen voldoen?

Ja, voor bedrijven die voedsel produceren gelden speciale eisen. De verlichting moet voldoen aan de HACCP richtlijnen. Zo mag de verlichting geen glas bevatten, moeten alle lichtbronnen afgeschermd zijn en mag de verlichting niet versplinteren bij het vallen. Lees verder

Noodverlichting

Als de stroom ineens uitvalt en het ineens donker is, kunnen mensen angstig worden.

Noodverlichting helpt paniek te voorkomen en verkleint de veiligheidsrisico’s. Noodverlichting blijft branden wanneer de stroom uitvalt. De bedoeling is dat medewerkers op een veilige manier de uitgang weten te vinden.

Waar wordt een highbay vaak gebruikt?

Highbays worden vaak gebruikt op hoogtes vanaf 7 meter. Ze worden heel vaak gebruikt in bedrijfshallen. Denk aan opslaghallen. Maar ook vaak in fabrieken worden highbays toegepast.

Hoe gaat de installatie van de verlichting in z'n werk?

De installatie van nieuwe verlichting in uw werkplaats kunnen wij voor u doen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de installatie zelf te (laten) doen.


Back to Top