45% Subsidie op totaalbedrag


Subsidie op bijna al onze verlichting


Subsidieaanvraag voor u geregeld

Subsidie op ledverlichting

Smeltende gletsjers, periodes van hevige droogte en een stijgende zeespiegel: klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Door de stijging van broeikasgassen in de lucht warmt de aarde langzaam op. Dit zorgt voor verschillende problemen, nu en in de toekomst. Daarom is er een wereldwijd klimaatakkoord afgesproken.

In dit klimaatakkoord zijn doelstellingen opgenomen. De belangrijkste hiervan is het doel om in 2030 zo’n 49% minder uitstoot van broeikasgassen te hebben dan in 1990, waarvan CO2 de belangrijkste is. Om dit te kunnen bereiken is het onder andere nodig om het energieverbruik te verminderen.

Ledverlichting

Ledverlichting is een manier om minder energie te verbruiken. Er is namelijk minder energie nodig om een ledlamp te laten branden dan bijvoorbeeld spaarlampen of gloeilampen. Ledverlichting is zelfs zo’n 85% zuiniger dan gloeilampen! Daarnaast gaan de lampen langer mee, waardoor ze ook minder vaak geproduceerd hoeven worden.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Omdat ledlampen energie besparen, wordt dit gesteund door de overheid. De overheid stimuleert namelijk duurzame investeringen, waarvan ledverlichting er één is. Dit gebeurt met de EIA: de energie-investeringsaftrek. Is ledverlichting gecertificeerd? Dan kan het in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek.

Deze subsidie houdt in dat een bedrijf 45% van de investering én de installatie kan aftrekken van de fiscale winst aan het einde van het jaar. De nettowinst wordt aan het eind van het jaar dus lager, waardoor hier minder inkomstenbelasting over betaald hoeft te worden. Gemiddeld levert dit zo’n 11% voordeel op.


Indien wenselijk nemen wij de hele subsidieaanvraag uit handen.

In sommige gevallen is er ook een regionale subsidie mogelijk. Deze subsidie kunnen bedrijven aanvragen bij hun gemeente. We werken nauw samen met een bedrijf die de subsidieaanvraag kan regelen, wat vaak het geval is bij grote lichtprojecten.

Energiebesparende maatregelen

Al zo’n 25 jaar bestaat de Wet Milieubeheer die stelt dat bedrijven die meer dan 50.000 kWh gebruiken (zoals fabrieken, kantoren en winkels), alle energiebesparende maatregelen móeten nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Deze wet is niet altijd nageleefd omdat veel bedrijven er niets van af wisten en het ook niet strak gehandhaafd werd. Uiterlijk 1 juli 2019 moeten deze bedrijven rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen.

Wilt u meer energie besparen? Neem contact met ons op en we vertellen u graag welke toepassingen van ledverlichting mogelijk zijn voor uw bedrijf.


Neem nu contact met ons op

Vul alstublieft uw naam in zodat we weten wie u bent.
Invalid Input
Of stuur ons een e-mail.
Back to Top