×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/admin/web/dutchledprojects.nl/public_html/images/projecten/holland staal
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/projecten/holland staal

Holland Staal

In 2014 werd alle TL verlichting in de werkplaats vervangen door led TL vervangers van DLP. Dat zorgde voor een extra zee van licht en bovendien zorgde dat voor een energiebesparing van 65%.

Medio 2016 werden er extra hallen bijgebouwd waarvoor DLP wederom werd ingeschakeld om een lichtplan te maken. DLP heeft hiervoor enkele simulaties met lijnverlichting gemaakt.

Een lichtsterkte van 500 lux was de eis. We hebben gekozen voor modules met een 60° lens, omdat de modules op 10 meter hoogte werden gemonteerd. Bij een bredere lichtbundel zou het licht teveel "uitwaaien" waardoor niet genoeg licht de grond haalt. Dat zou weer zorgen voor extra modules wat een hoger energieverbruik met zich meebrengt.

Het licht bevalt erg goed bij onze medewerkers. We zijn vooral erg tevreden over de sterkte en gelijkmatigheid van het licht. De hoge gelijkmatigheid zorgt ervoor dat medewerkers niet in hun eigen schaduw komen te werken, wat bij werkzaamheden als lassen erg belangrijk is.

"Zelf ben ik een groot fan van het lichtsysteem. Het oogt zeer degelijk en is in de toekomst erg makkelijk uit te breiden. Led verlichting verbruikt natuurlijk ook veel minder stroom en de kwaliteit van het licht is beter dan de oude TL verlichting in de oude hallen.

Vooraf werden wij erg goed geadviseerd door DLP. In de lichtsimulaties die werden opgesteld konden we precies zien hoeveel modules er nodig waren om de gewenste lichtsterkte van 500 lux te halen."

{gallery}holland staal{/gallery}

Aanvullende informatie

  • Type bedrijf: Werkplaats, Metaalbewerking
  • Datum: 2015
  • Regio: Noord Holland
  • Producten: Led TL verlichting
Back to Top