Hét geheim van DLP

Wij gaan naar een duurzame wereld

De beste oplossing

Met onze producten proberen we de beste oplossingen te leveren aan onze klanten. Dit betekent dat we uitsluitend de nieuwste producten in huis hebben. De techniek binnen de ledverlichting ontwikkelt zich snel; te snel om een grote voorraad te houden. Door onze flexibele voorraad zijn we in staat om in te spelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen.

1901

Dhr. Peter Cooper Hewitt vond de kwikdamplamp uit. Deze lampen gave alleen een blauw-groen licht.

1935

Het bedrijf General Electric presenteerde de TL buis, zoals die nu nog wordt gebruikt.

1962

De led wordt uitgevonden Dhr. N. Holonyak. Op dat moment is het nog niet meer dan een zwak lichtpuntje. Het wordt onder meer gebruikt in rekenmachines. Later wordt het ook gebruikt op elektrische chips. De ontwikkeling van led chips is eigenlijk te moeilijk en veel te duur.

1993

Het bedrijf Nichia maakte in die tijd met name chemisch materiaal voor TL buizen. Ze hadden ene S. Nakamura in dienst. In 1993 was hij de uitvinder van de eerste fel blauwe led. Nichia bedankte hem voor zijn werk en beloonde hem met 20.000 yen, dat is zo'n 180 euro. Later klaagde hij Nichia aan omdat hij toen vond dat hij meer had moeten krijgen.

"Het leukste aan mijn werk vind ik de evaluatie met de opdrachtgever na afronding van een project. Deze is in de meeste gevallen namelijk superenthousiast! Meestal stapt een bedrijf over op ledverlichting vanwege de stroombesparing. Maar na installatie merken onze klanten vaak pas écht alle voordelen, zoals een beter verlichte en veiligere werkplek."

Matthijs van der Meij

Matthijs van der Meij
Lichtplanner bij Dutch Led Projects
Back to Top