Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Magazijnverlichting kopen: kiezen voor hoge kwaliteit LED 

Hoe u zorgt voor een lichtopbrengst die past bij uw werkzaamheden

Installatie door ons of door uzelf
Een lichtopbrengst die aansluit bij uw wensen
Minimaal zestig procent zuiniger dan tl verlichting

Waarom ledverlichting in het magazijn?

Overstappen op LED magazijnverlichting kan een kosteneffectieve en energie-efficiënte manier zijn om een magazijn of depot professioneel te verlichten. Een veelgebruikte techniek als LED lijnverlichting verbruikt in een magazijn significant minder energie dan traditionele lichttechnieken, zoals TL buizen of spaarlampen. 

Niet alleen gaat LED verlichting langer mee dan andere industriële lichtsoorten, ook kan het direct helpen om de stroomkosten van uw bedrijf te verlagen, soms tot wel 75%. Het is een meetbare stap in de goede richting, zowel voor uw portemonnee als de carbon footprint van uw onderneming. 

Het kopen van LED magazijnlampen is vrijwel altijd een investering met een zeer korte terugverdientijd. Ondernemers moeten bij kiezen voor zuinige magazijnverlichting wel enkele belangrijke overwegingen in het achterhoofd houden. We zullen deze stap voor stap met u doornemen in het onderstaande overzicht. 

De juiste LED helderheid

In een magazijn wordt overdag veelal hard gewerkt, maar ontbreekt het vaak aan voldoende natuurlijk licht. Een goede lichthelderheid in de binnenruimte is hierom van belang voor de productiviteit, maar ook voor het welzijn en de gemoedstoestand van uw werknemers. 

Een relatief donker magazijn zal een negatieve invloed op uw omzet hebben, terwijl een heldere werkomgeving juist een positieve impact kan hebben: 

  • Heldere lampen beïnvloeden direct productiviteit op de werkvloer 
  • Voorkom bedrijfsongelukken
  • Verklein concentratiefouten 
  • Verlaag het algehele ziekteverzuim

Overweeg bij het kiezen van de juiste LED helderheid voornamelijk het aantal lux (een meeteenheid voor lichtsterkte). Voor magazijnen is het algemene advies minimaal 300 lux, terwijl een werkplaats eerder 500 lux nodig heeft.

Houd er rekening mee dat de hoogte van het magazijn plafond ook invloed zal hebben op de lichtdistributie in het magazijn. Hoe hoger het plafond, hoe smaller de lichtbundel. Vraag na bij een adviseur van Dutch LED Projects wat de optimale LED helderheid voor uw onderneming is: 

Een kleurtemperatuur kiezen

Kleurtemperatuur gaat vooral over het soort licht dat een LED lamp gebruikt. Hiermee doelen we op de benodigde sfeer en de functie van de verlichting. Bij magazijnverlichting is praktisch licht met een neutrale witte kleur de norm, omdat het belangrijk is dat labels goed worden afgelezen. 

Grote werkruimtes als magazijnen behoeven over het algemeen heldere, ‘koele’ LED verlichting. Het is niet logisch om voor een opslagplaats een warme, subtiele kleurstellingen te kiezen. Het is immers een werkruimte, waarbij productiviteit voorop staat. 

Samen met de helderheid is de kleurtemperatuur de bepalende factor in hoe mensen de binnenverlichting in het magazijn ervaren. Maakt u zich in ieder geval geen zorgen over te hoge felheid van de lampen: onze systemen kunnen ook worden voorzien van een verstelbare LED dimmer. 

Investeringskosten en verbruik 

Om een degelijke verlichting van uw magazijn te realiseren, is het vervangen van de oude verlichting een relatief kosten-efficiënte opgave. Voor vrijwel al onze klanten is het lagere stroomverbruik de grootste reden om te investeren in LED magazijnverlichting: de terugverdientijd ligt in de meeste gevallen op een indrukwekkende 1-2 jaar. 

Echter zijn er ook veel onzichtbare kostenbesparingen die meegenomen zouden moeten worden. Een heldere werkruimte vertaald zich immers ook in een hogere productiviteit van werknemers, lager ziekteverzuim, een veiligere werkomgeving en minder fouten op de werkvloer. 

Afhankelijk van de oppervlakte, de specifieke benodigdheden in uw magazijnhal(len), maar ook het lagere stroomverbruik, kunnen kosten per bedrijf sterk uiteen lopen. Maakt u gebruik van LED lijnverlichting, dan zal de investering zich in alle opzichten snel terugverdienen. 

Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs om inzicht te krijgen in de investeringkosten en terugverdientijd voor uw eigen magazijnhal, of bereken het zelf met onze handige bespaarcalculator: 

Duurzaamheid en onderhoud   

Overstappen op LED lijnverlichting in uw magazijn is niet alleen een kostenbesparing op gebied van stroomverbruik. Ook gaan lampen vele jaren langer mee, waardoor reparaties en lamponderhoud in uw magazijn minder vaak nodig zullen zijn. 

Daarbij zullen de nieuwe magazijnlampen ook het groene imago van uw bedrijf kracht bij zetten. Verlichting gaat namelijk ook langer mee, waardoor minder lampen vervangen hoeven worden. Zo produceert u minder bedrijfsafval en hoeft u minder inkopen van nieuwe lampen te doen. 

Ook zijn LED armaturen de meest zuinige soorten lampen die u op dit moment kunt krijgen. Hierdoor kunt u makkelijker voldoen aan een beter energielabel, of een eventueel keurmerk voor duurzaam ondernemen. 

Direct contact opnemen.

U bent er bijna! Laat nu een GRATIS LICHTSCAN uitvoeren en kom erachter hoe wij ook u kunnen helpen aan een lichtopbrengst die voldoet aan uw wensen.

Vul alstublieft uw naam in
Invalid Input
Vul alstublieft een geldig e-mailadres in
Invalid Input

De lichtscan doorlopen

De meeste ondernemers willen duidelijkheid voordat ze een investering doen in de toekomst van hun bedrijf. Bij Dutch LED Projects snappen we dit volledig: we zijn immers zelf ook ondernemers! Om inzicht te geven in uw persoonlijke mogelijkheden hebben we daarom de lichtscan ontwikkeld. 

Door een scan te maken van de huidige staat van uw magazijn krijgt u snel inzicht in uw toekomstige energieverbruik. Ook laat onze gratis scan zien welke benodigde lichtsterke het beste is voor uw magazijn, en geeft de scan inzicht in de te verwachten lichtopbrengst. 

Klinkt een vrijblijvende lichtscan voor uw persoonlijke situatie interessant? Ontdek wat het kan betekenen voor uw bedrijf door nu uw aanvraag te doen: 

Lichtsimulatie van uw magazijn 

Niet elk magazijn is een grote, rechthoekige hal met minimale lichtinval en een hoog dak. Elke magazijnhal is uniek, en daar moet het nieuwe ontwerp voor magazijnverlichting zich op aanpassen. 

Met onze slimme simulatie-software kunnen we specifiek voor uw magazijn een lichtplan samenstellen. Hierdoor weet u precies wat u kunt verwachten, en welke positieve effecten dit zal hebben op de lichtsterkte in de magazijnhal. 

Bovendien kunt u de lampen vóór de daadwerkelijke installatie altijd uitproberen. U heeft bij ons de mogelijkheid om een aantal LED armaturen op proef te laten installeren. Hierdoor kunt u in levende lijve ondervinden hoe de nieuwe magazijnverlichting eruit komt te zien. 

Kiezen voor slimme magazijnverlichting   

Bent u een ondernemer die meer wil halen uit energiebesparing zónder in te moeten leveren op kwaliteit? Slimme LED magazijnverlichting kan voor u een enorme kans zijn. Hierbij wordt zuinige LED lijnverlichting gecombineerd met dynamische lichtsoftware. 

Stel zelf in waar het licht aan moet staan op welk moment, of maak slim gebruik van LED bewegingssensoren. Laat de lampen zelf beslissen wanneer ze aan of uit moeten worden gezet. Pas uw behoeften dynamisch aan op een dag-nacht cyclus, of zet lampen in real-time uit wanneer er niemand aanwezig is. 

Klinkt het gebruik van slimme magazijnverlichting interessant? Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf door vandaag nog vrijblijvend contact op te nemen met één van onze lichtexperts: 

led magazijnverlichting is
geschikt voor u als:

  • De lichtopbrengst in het magazijn is te laag, waardoor de collega's niet optimaal kunnen werken en snel vermoeid raken.
  • Collega's worden verblindt door hinderlijke verlichting.
  • We moeten vaak lampen vervangen in ons magazijn terwijl we liever met ons eigen werk doorgaan.
  • Onze energierekening is erg hoog en ik wil daarop besparen.
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Klanten ervaringen

We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Vic Obdam staalbouw BV

In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Lift International B.V

Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

Holland Staal BV

Deze klanten hebben hun werkplaatsverlichting al vervangen door led

Enkele projecten

Triple G Partners

Triple G Partners

Sonneveld

Sonneveld

van Duijn Transport

van Duijn Transport

Kadant Johnson

Kadant Johnson

Artikelen uit ons blog

Oude TL buis vervangen door LED: dit moet u weten

Overstappen van oude TL buizen naar zuinige LED TL verlichting is veel ondernemers een noodzaak, maar wel eentje die al snel veel energiekosten kan besparen. In veel gevallen is het mogelijk om TL armaturen opnieuw te gebruiken voor LED lichtbronnen: dit noemen we retrofitten. 

Bent u een ondernemer met een bedrijfshal, magazijn, loods, kantoor, garage, of werkplaats? Dan kan het het financieel aantrekkelijk zijn om armaturen van oude TL buizen opnieuw te gebruiken voor nieuwe LED TL verlichting. 

Lees meer
De 5 belangrijkste voor- en nadelen van LED TL verlichting

Overstappen op zuinige LED TL verlichting is voor veel ondernemers een kwestie van afwegen. Door kennis te nemen van de belangrijkste voor- en nadelen van LED TL buizen wordt het als koper minder ingewikkeld een geïnformeerde keuze te maken. 

Hierom hebben we een praktisch overzicht voor u samengesteld die zowel de voordelen van LED TL verlichting als de nadelen van LED TL verlichting op een rijtje zet. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de mogelijke kansen en uitdagingen voor uw onderneming of organisatie. 

Lees meer
Professionele LED TL armaturen kopen: de mogelijkheden

Overstappen op LED TL armaturen haalt het beste in uw verlichting naar boven. Perfect voor een werkplaats, schuur, garage, of de lange gangen in kantoren, scholen en appartementencomplexen. Wat uw toepassing ook is, het loont de moeite om een professionele LED TL armatuur te kopen. 

Traditionele TL buizen vervangen door moderne, zuinige LED TL lampen zal niet alleen de lichtbeleving in de professionele omgeving sterk verbeteren. Ondernemers die de overstap maken doen dit vooral omdat ze begrijpen dat de investering relatief snel kan worden terugverdiend. 

Lees meer

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8


Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8