Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Wat is voor u de beste kantoorverlichting?

Ontdek wat ledverlichting kan betekenen voor uw organisatie

Met ledverlichting bespaart u minimaal zestig procent ten opzichte van tl verlichting
Installatieservice door heel Nederland
Zeer goede lichtopbrengst in uw kantoor
Vrijblijvende lichtscan

Offerte aanvragenBrochure downloaden

LED kantoorverlichting kopen: een slimme, efficiënte keuze 

De tijd van eentonige, flikkerende TL buizen op kantoor is voorbij. LED kantoorverlichting heeft de manier waarop we onze werkplekken voorzien van hoogwaardig werklicht fundamenteel veranderd in de afgelopen jaren.   

Voor het overgrote deel van de Nederlandse ondernemers is het een helder verhaal: de energiezuinige eigenschappen van LED kantoorlampen zijn de winnende keuze om flink te besparen op de hoge stroomkosten. 

Daarbij kunnen LED lampen voor kantoorruimtes ook nog eens de productiviteit op de werkvloer verhogen én een duurzaam bedrijfsimago benadrukken. Met de flexibiliteit die LED verlichting tegenwoordig kan bieden, zal er ook voor uw kantooromgeving een geschikte keuze bij zitten. 

Een heldere, productieve kantooromgeving   

Het kantoorconcept is altijd in beweging. Van papier naar digitalisering, en van open ruimte tot individuele werkplek. Door de groeiende populariteit van thuiswerken is het kantoor ook steeds meer een flexwerkplek geworden. 

Dit alles heeft een fundamentele invloed op de inrichting van de werkomgeving, inclusief de keuzes voor verlichting. Werknemers hechten steeds meer waarde aan een werkruimte die past bij hun veranderende behoeften. 

Informeel werken behoeft een ander type kantoorverlichting dan een ruimte waar stilte en focus van groot belang is. Waar LED panelen logisch zijn in een grotere werkruimte, zal een LED downlight juist beter werken om een vergaderruimte te verlichten. Ook komt het een stuk luxer en sierlijker over. Niet elke soort lamp kan echter zomaar gebruikt worden: er zijn absoluut ook de nodige verplichtingen om rekening mee te houden. 

Wettelijke eisen kantoorverlichting 

Bij het kopen van kantoorverlichting is het allereerst belangrijk om op de hoogte te zijn van de wettelijke eisen en verplichtingen. De normen die in het handboek NEN 12 464 worden genoemd zijn behoorlijk streng, en sterk afhankelijk van het type ruimte dat u wil verlichten: 

Het idee achter de verplichtingen voor kantoorverlichting gaat verder dan verduurzaming alleen. Zo mogen lampen in een kantoorruimte bijvoorbeeld ook niet hinderen bij werkzaamheden. 

Dit is vooral in een digitale omgeving steeds belangrijker: de zogenoemde UGR-waarde van een LED lamp geeft de verblindingsfactor van het licht aan. Deze dient over het algemeen lager te zijn dan 19, voornamelijk om schermreflectie en persoonlijke werkklachten te voorkomen.  

Hiernaast geeft de lichtsterkte (uitgedrukt in Lux waarde) aan welke intensiteit een LED paneel in een kantoor zou moeten hebben om optimaal aan het werk te kunnen. Het kiezen van de juiste lichtopbrengst zou volgens de geldende normering zo werkbevorderend mogelijk moeten zijn. 

Ook een korte brandtijd voor LED kantoorverlichting is van belang. Dit zou onnodig branden van lampen in lege werkruimtes moeten voorkomen. Om deze reden is het gebruik van slimme LED bewegingssensoren in kantoren een veelgemaakte keuze. 

Naast de geldende normen voor de binnenruimte is er tegenwoordig ook een verplichting rondom energieverbruik. Kantoren moeten minimaal een Energielabel C aanhouden, en hier kan zuinige LED kantoorverlichting een merkbare bijdrage aan leveren. 

Maakt u zich wel eens zorgen of uw kantoorruimte qua normering wel op orde is? Bij Dutch LED Projects volgen we altijd de geldende standaardnormering voor kantoorverlichting, zodat uw wensen perfect aansluiten bij de huidige richtlijnen. We helpen u graag om de huidige lichtsituatie eens langs te lopen: 

De juiste lichtkleur kiezen

Binnen het kader van de NEN-normering is er gelukkig nog veel ruimte voor vrijheid en persoonlijke lichtvoorkeur. De mogelijkheden voor goede LED kantoorverlichting zijn vrijwel eindeloos: de techniek wordt steeds beter en veelzijdiger.

Om de juiste keuze voor uw kantoorruimte vorm te geven raden we allereerst aan om te kijken naar de functie van de ruimte. In veruit de meeste gevallen wordt er gewerkt op beeldschermen in een kantooromgeving. Hier zal de lichtsterkte en lichtkleur op moeten worden aangepast. 

Warm-wit licht (3000K) zorgt tijdens computerwerkzaamheden al snel voor vermoeidheid. Veelal wordt er hierom gekozen voor een balans tussen warm en koud wit kantoorlicht. Een lichtkleur van 4000K is hierbij de gulden middenweg. Deze lichtkleur bootst het beste neutraal, helder wit licht na, zonder te zorgen voor problemen met productiviteit op de werkvloer. 

Slechts in specifieke omgevingen heeft koud, steriel wit LED licht van meer dan 6000K de voorkeur. Deze zorgt voor een energieke en actieve werkruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan toepassingen in een showroom, tandartspraktijk, of productiehal. 

LED panelen voor kantoor

Waar vroeger flikkerende, energieslurpende TL buizen populair waren in de kantooromgeving, is tegenwoordig de transitie naar zuinige LED panelen de algemeen geldende standaard. 

Oude TL armaturen vervangen voor LED panelen is een relatief pijnloze klus, welke ook nog eens een zeer korte terugverdientijd heeft (slechts 1-2 jaar). In een standaard systeemplafond kunnen onze LED lichtpanelen moeiteloos worden geïnstalleerd, vaak gewoon op de bestaande aansluitingen. 

Bij Dutch LED Projects werken we altijd met A-merk LED drivers, welke geheel vrij zullen zijn van lichtflikkeringen. Dit zorgt voor een rustige, prettige werkomgeving zonder storende lichtelementen. Het ontbreken van knipperend licht helpt klachten op de werkvloer te verminderen. 

Meer weten over de mogelijkheden voor deze vorm van onderhoudsvrije LED verlichting? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over onze LED panelen: 

Denk ook aan gangen, trappen en noodverlichting 

In het geval van calamiteiten moet er altijd een goed verlichte vluchtroute aanwezig zijn op kantoor. Dat begint bij een helder verlichte gang of trappenhuis. We kennen ook allemaal wel de groene borden voor de nooduitgang, welke her en der verspreid over het gebouw terug te vinden zijn op strategische locaties. 

Ook uw kantoorpand moet natuurlijk worden voorzien van degelijk, helder ganglicht en de welbekende nooduitgang LED lampen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een adviseur van Dutch LED Projects om te kijken naar de kansen en mogelijkheden in uw kantoorpand: 

Besparen met slimme LED kantoorverlichting

Het kantoor van de toekomst is een ruimte waarin productiviteit en werkgeluk centraal staat. Kantoorverlichting maakt hier een wezenlijk verschil in: goede verlichting staat in direct verband met hogere productiviteit en meer werkgeluk. 

Ook de vaste energiekosten van verlichting mag u als ondernemer niet uit het oog verliezen. Inefficiënte TL buizen vervangen door extreem duurzame LED panelen of bandraster armaturen is een investering die in elk kantoor voor meetbare positieve resultaten kan zorgen. 

Hierin kan ook slimme kantoorverlichting een rol spelen. Kantoorlampen staan vaak onnodig lang aan wanneer niemand aanwezig is. We noemden eerder al even de LED bewegingssensor, welke direct voor een grote besparing kan zorgen. Maar ook een programmeerbaar lichtplan instellen voor uw kantoorpand behoort tot de mogelijkheden. Hieronder valt onder meer de plaatsing van dimbare LED modules die kunnen worden geschakeld met een slimme daglicht regeling. 

De bespaaropties en kansen voor een prettigere kantooromgeving zijn vrijwel eindeloos. Een expert bij Dutch LED Projects voorziet u graag van persoonlijk advies. Afhankelijk van uw unieke wensen en budget kunnen we samen kijken waar voor u de grootste bespaarkansen liggen. 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Vul hieronder uw vrijblijvende aanvraag in: 

Vraag een lichtberekening aan
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

led kantoorverlichting is
geschikt voor u als:

  • De lichtopbrengst in het kantoor is te laag, waardoor de collega's niet optimaal kunnen werken en snel vermoeid raken.
  • Collega's worden verblindt door hinderlijke verlichting.
  • We moeten vaak lampen vervangen in kantoor terwijl we liever met ons eigen werk doorgaan.
  • Onze energierekening is erg hoog en ik wil daarop besparen.

Klanten ervaringen

We hebben al een paar jaar de LED-lampen in onze fabriek, deze zijn geleverd door Dutch-LED. Wij hebben ze leren kennen als een positieve pro-actieve club. We zijn zeer tevreden met hen. We zijn nu bezig met het realiseren van LED-verlichting in onze kantoren. Ook dat verzorgt Dutch-LED.

Vic Obdam staalbouw BV

In 2016 na een goed advies en begeleiding de eerste hal volledig van led lijnverlichting voorzien. Doordat onze medewerkers deze verlichting als de perfecte werkverlichting ervaren (men is aantoonbaar minder vermoeid door de helderheid op de werkplek (minder ziekte verzuim)) hebben we besloten de ook de andere hal in 2017 met led verlichting te laten installeren, tevens hebben we alle werkbanken met leduitgevoerd.

Holland Lift International B.V

Zeer enthousiaste mensen. Kwamen in een erg laat stadium bij ons project binnen, waardoor er helaas door de te korte voorbereiedinstijd daarna een paar dingen tussen wal en schip geraakt is, maar verder prima opgelost daarna.

Holland Staal BV

Deze klanten hebben hun werkplaatsverlichting al vervangen door led

Artikelen uit ons blog

Oude TL buis vervangen door LED: dit moet u weten

Overstappen van oude TL buizen naar zuinige LED TL verlichting is veel ondernemers een noodzaak, maar wel eentje die al snel veel energiekosten kan besparen. In veel gevallen is het mogelijk om TL armaturen opnieuw te gebruiken voor LED lichtbronnen: dit noemen we retrofitten. 

Bent u een ondernemer met een bedrijfshal, magazijn, loods, kantoor, garage, of werkplaats? Dan kan het het financieel aantrekkelijk zijn om armaturen van oude TL buizen opnieuw te gebruiken voor nieuwe LED TL verlichting. 

Lees meer
De 5 belangrijkste voor- en nadelen van LED TL verlichting

Overstappen op zuinige LED TL verlichting is voor veel ondernemers een kwestie van afwegen. Door kennis te nemen van de belangrijkste voor- en nadelen van LED TL buizen wordt het als koper minder ingewikkeld een geïnformeerde keuze te maken. 

Hierom hebben we een praktisch overzicht voor u samengesteld die zowel de voordelen van LED TL verlichting als de nadelen van LED TL verlichting op een rijtje zet. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de mogelijke kansen en uitdagingen voor uw onderneming of organisatie. 

Lees meer
Professionele LED TL armaturen kopen: de mogelijkheden

Overstappen op LED TL armaturen haalt het beste in uw verlichting naar boven. Perfect voor een werkplaats, schuur, garage, of de lange gangen in kantoren, scholen en appartementencomplexen. Wat uw toepassing ook is, het loont de moeite om een professionele LED TL armatuur te kopen. 

Traditionele TL buizen vervangen door moderne, zuinige LED TL lampen zal niet alleen de lichtbeleving in de professionele omgeving sterk verbeteren. Ondernemers die de overstap maken doen dit vooral omdat ze begrijpen dat de investering relatief snel kan worden terugverdiend. 

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8