Dutch LED Projects

Less Energy More Work

De meeste bedrijven kunnen ongeveer 60% aan energie besparen op hun verlichting. Dat is mogelijk door een investering die binnen enkele jaren is terugverdiend. Het geld dat wordt bespaard kan worden gebruikt voor zinvolle investeringen. Daar willen we ondernemers bij helpen. Dat willen we doen voor de wereld.

Wat begon als internetwinkel, groeide langzaamaan uit tot een gevestigde importeur van ledverlichting. Gedreven door passie en professionaliteit én met een duidelijke visie voor de toekomst: een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Het geheim van Dutch Led Projects

Een rode draad in onze dienstverlening is altijd de manier geweest waarop we met onze klanten omgaan.

Zo geven we van tevoren vrijblijvend uitgebreid advies over de besparing en het terugverdienen van de lampen. Eventueel kunnen we lampen opsturen als proef. Heeft de led verlichting geen toegevoegde waarde of kan het simpelweg niet? Ook daar zijn we eerlijk over.

Energie besparen met de nieuwste technieken.

Met onze producten proberen we de beste oplossingen te leveren aan onze klanten. Dit betekent dat we uitsluitend de nieuwste producten in huis hebben. De techniek binnen de led verlichting ontwikkelt zich snel; te snel om een grote voorraad te houden. Door onze flexibele voorraad zijn we in staat om in te spelen op de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Onze werkwijze

Stap 1: Lichtscan

Na uw aanvraag voor de vrijblijvende lichtscan neemt een adviseur contact met u op om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak wordt een inventarisatie gemaakt van uw verlichting.

Stap 2: Simulatie

Wij willen u zo goed mogelijk adviseren. Daarom maken we graag een vrijblijvende lichtsimulatie van uw bedrijfspand, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Stap 3: Uitproberen

Wilt u eerst zien en uitproberen wat u koopt? Wij sturen graag een aantal lampen naar u op, zodat u deze zelf kunt testen in uw bedrijfspand.

Stap 4: Installatie

We hebben een ervaren installatieteam klaarstaan dat gespecialiseerd is in het installeren van ledverlichting. Dit kunnen onze installateurs ook voor uw bedrijf doen.

De geschiedenis van verlichting.

1901

Dhr. Peter Cooper Hewitt vond de kwikdamplamp uit. Deze lampen gaven alleen een blauw-groen licht.

1935

Het bedrijf General Electric presenteerde de TL buis in de VS. Een jaar later ging Osram ermee vandoor en presenteerde de TL buis op een tentoonstelling in Parijs.

1962

De led wordt uitgevonden Dhr. N. Holonyak. Op dat moment is het nog niet meer dan een zwak lichtpuntje. Het wordt onder meer gebruikt in rekenmachines. Later wordt het ook gebruikt op elektrische chips. De ontwikkeling van led chips is eigenlijk te moeilijk en veel te duur.

1993

Het bedrijf Nichia maakte in die tijd met name chemisch materiaal voor TL buizen. Ze hadden ene S. Nakamura in dienst. In 1993 was hij de uitvinder van de eerste fel blauwe led. Nichia bedankte hem voor zijn werk en beloonde hem met 20.000 yen, dat is zo'n 180 euro. Later klaagde hij Nichia aan omdat hij toen vond dat hij meer had moeten krijgen.

2006

Een aantal producenten leveren enkele led lampen. De kwaliteit is nog zwak, ledverlichting bevindt zich in de ontwikkelfase. Alleen de early adaptors stappen over. In de loop der jaren ontwikkelt de kwaliteit van ledverlichting erg hard. Zo hard dat het in enkele jaren alle andere technieken verslaat.

2018

Het verbod op halogeenverlichting is van kracht. Dat wil zeggen dat halogeenverlichting niet meer geproduceerd mag worden. Groothandels mogen alleen nog hun bestaande voorraad verkopen.

2021

Vanaf dit moment geldt een verbod op TL verlichting. Hierbij geldt hetzelfde als voor halogeenverlichting. Uiteindelijk zal er dus geen TL verlichting meer worden gebruikt. Het is niet zo gek, want led buizen passen in dezelfde armaturen, geven meer licht en zijn 70% zuiniger!

Heden

Ledverlichting is dé nieuwe standaard geworden voor verlichting.

"Het leukste aan mijn werk vind ik de evaluatie met de opdrachtgever na afronding van een project. Deze is in de meeste gevallen namelijk superenthousiast! Meestal stapt een bedrijf over op ledverlichting vanwege de stroombesparing. Maar na installatie merken onze klanten vaak pas écht alle voordelen, zoals een beter verlichte en veiligere werkplek."

Matthijs van der Meij

Matthijs van der Meij
Lichtplanner bij Dutch Led Projects

Kom in contact met ons

Voer alstublieft uw naam in
Vul alstublieft uw e-mailadres in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in zodat we contact met u kunnen opnemen.
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op.
Ongeldige invoer